Menstrualna skodelica je na morju odlična alternativa tamponom in vložkom

Bakterije se na visokih temparaturah hitreje razmnožujejo zato se prve dni menstruacije pretiranemu sončenju in kopanju raje izognite. Priporočeno je, da se sončite sede, ko sonce ni močno to je zgodaj dopoldne in pozno popoldan. Sončenje spodnjega dela trebuha lahko namreč povzroči močnejše krvavenje.

Plavanju se prve dni raje odpovejte

Sonce in namakanje v vodi ginekologi v prvih dneh, ko je krvavenje najmočnejše, še vedno odsvetujejo. V dnevih, ko močne menstruacije nimate, pa lahko že uporabite tampone ter se prepustite krajšim vodnim užitkom. Tampone takrat menjajte pogosteje, najbolje kar po kopanju samem. Mokre kopalke naj se ne sušijo na vašem telesu.

Poskrbite za higieno!

Poletje zahteva v tistih dneh še več higiene. Med menstruacijo je maternica bolj odprta in obstajajo večje možnosti za vnetja. Osvežite se s prhanjem, na daljših potovanjih, ko tekoče vode ne boste imele pri roki, pa vas iz zagate lahko rešijo osvežilni robčki z ustreznim pH-faktorjem. Tampone menjajte izključno s čistimi rokami, vložki pa so bolj praktični za trenutke, ko si rok ne boste mogli umiti z milom. Če do nožničnih okužb vseeno pride, naj vam kot prva pomoč služi tampon, namočen v jogurt, ali umivanje z razredčenim kisom oziroma razredčeno mešanico soli in limoninega soka.

Menstrualna skodelica je na morju odlična alternativa tamponom in vložkom

Tamponi se v morju hitro napojijo z vodo, vložki pa hitro pogledajo izpod kopalk zato je menstrualna skodelica odlična alternativa.

 

Tags: ,

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Več informacij

Ta spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje ter merjenje obiska spletne strani. S klikom na gumb Sprejmi se s tem strinjate.

Zapri